Läckta bilder på HTC One A9

Bilder på ett skyltexemplar av nya mobilen HTC One A9 har publicerats på nätet, och visar en mobil väldigt lik Iphone 6.

I september skrev 99mac om läckta bilder på HTC:s kommande mobiltelefon One A9. Redan då var likheterna med Apples Iphone 6 påtagliga. Nu har ännu fler bilder publicerats, denna gång av Twitterkontot @Onleaks, som också ligger bakom den sajten Nowhereelse och tidigare bland annat visat förhandsbilder av Ipad Mini 4 och komponenter Iphone 6.

Enheten som syns på de nya bilderna uppges vara en så kallad "dummy", det vill säga ett icke fungerande exemplar avsett att visas upp i butiker. Utseendet uppvisar en tydlig inspiration från Iphone 6, med en rundad design i aluminium och en upphöjd kamera på baksidan med en ring runt linsen. Kameran är här placerad på mitten. HTC One A9 har också precis som Iphone 6 "streck" på baksidan för att släppa igenom antennsignaler, något som dock HTC var först med en gång i tiden.

Tekniska specifikationer är ännu inte avslöjade, men HTC One A9 tros få prestanda i det övre mellansegmentet. HTC väntas visa upp den nya mobilen på ett event den 20 oktober.