Krönika: "Hej då, Facebook!"

Vår redaktör Ida Lindkvist har ledsnat på batteritjuven Facebook och tog till slut steget och raderade appen från sin telefon.

Apple lånade en bra grej till IOS 8 från Android när de införde möjligheten att se batterikonsumtionen per app. Direkt lade jag märke till att #Facebook oftast toppade listan i min Iphone och så har det fortsatt trots att jag inte är en särskilt flitig användare. Jag är inte ensam om att störa mig på det här och då och då läser jag tips om hur man kan minska Facebooks påverkan på batteritiden som jag ivrigt testar.

Att stänga av att videoklipp spelas upp automatiskt var ett sådant tips som tyvärr hade begränsad effekt på Facebooks batteriåtgång, ett annat var att stänga av bakgrundsuppdateringar, medan ett tredje handlade om att det nog är bäst att ha bakgrundsuppdateringar på ändå.

Det enda jag undrar över är hur Facebook kommer undan med det här? Ett sådant jättebolag borde verkligen ha resurserna för att få till en fantastiskt bra IOS-app. Det enda rimliga vid det här laget är att de inte vill.

Så efter många försök och nedladdningar av uppdateringar är jag nu framme vid den slutgiltiga lösningen. Hej då, Facebook! Nu har jag raderat appen ur min telefon. Jag låter Messenger, Sidor och Grupper vara kvar tills vidare och måste jag verkligen in på Facebook får jag väl öppna upp Safari. Förhoppningsvis får jag mer batteri över till annat framöver.

Batteritjuv?

Vilken app drar mest batteri i din enhet? Kommentera gärna nedan!