Tag Heuer presenterar lyxig Android Wear-klocka

Efter Tag Heuers presskonferens under måndagskvällen står två saker klart: den schweiziska klocktillverkaren börjar sälja en lyxig Android Wear-klocka och de älskar ost.

Under måndagskvällen direktsände den schweiziska klocktillverkaren Tag Heuer en presskonferens från New York. Tillsammans med Intel och Google har företaget tagit fram den lyxiga smarta klockan Tag Heuer Connected som kör #Android Wear.

Klockan hamnade nästan i skymundan under presskonferensen som mest handlade om hur nöjda Intel, Google och Tag Heuer är med sitt samarbete och avslutades med att ett stort osthjul togs in på scenen, men efter eventet fick vi fler detaljer om klockan som också fungerar tillsammans med IOS.

Tag Heuer Connected säljs nu i USA med en prislapp på 1 500 dollar, motsvarande 12 700 kronor exklusive moms. Om några dagar ska den också börja säljas här i Europa.

För pengarna får köpare en lyxig utsida med en boett av titan, safirglas och Tag Heuers design och varumärke. Armbandet är av gummi och erbjuds i flera färger. Men på insidan finns inget extraordinärt jämfört med andra smarta klockor.

Den runda skärmen mäter 1,5 tum och upplösningen är 360 x 360 pixel med 240 pixlar per tum. Klockan har en gigabyte primärminne, fyra gigabyte lagring och kommer med Bluetooth 4.1, Wifi (802.11n) och ett 410 mAh batteri.

Tag Heuer Connected mäter 46 millimeter diagonalt och är 12,8 millimeter tjock. Vågen stannar på 52 gram. Enheten kör Android Wear och kommer med några särskilda Tag Heuer-urtavlor och några egna appar så som stoppur och alarm.

Klocktillverkaren är medvetna om att en smart klocka inte varar för evigt och därför erbjuder de köpare möjligheten att byta in Tag Heuer Connected efter två år mot en mekanisk Tag Heuer Carrera med liknande design som Connected-klockan. Den möjligheten kostar ytterligare 1 500 dollar.