Dokumentär om Telltale Games

En kort dokumentärfilm uppmärksammar spelstudion Telltale Games, som ligger bakom succéer som Walking Dead, Game of Thrones och många andra episodiska spel.

För alla som tyckte om att spela äventyrsspel under 1990-talet ligger troligtvis namnet Lucasarts varmt om hjärtat. Idag är spelstudion nedlagd, och vad som finns kvar är en del av Disney som köpte moderbolaget Lucasfilm för några år sedan.

Några som förvaltar Lucasarts anda är dock studion Telltale Games, som grundades av personal från just Lucasarts. Från att ha gjort episodiska "säsonger" av gamla spelserier som Sam & Max och Monkey Island har Telltale nu börjat göra spel på stora och kända filmer och tv-serier, så som Walking Dead, Game of Thrones, Tillbaka till Framtiden och framöver Marvels superhjältefilmer och Minecraft.

Nu har Youtube-kanalen Complex publicerat en sevärd dokumentärfilm om #Telltale Games, med historisk bakgrund och intervjuer med nyckelpersoner. Rekommenderas varmt för de som har trettio minuter över i helgen.