Mark Zuckerberg blir pappa – skänker bort sin förmögenhet

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg har blivit pappa, och lovar nu att skänka bort större delen av sin förmögenhet för att förbättra världen.

Facebooks grundare Mark Zuckerberg meddelade i tisdags på sin egen sida på #Facebook att han fått en dotter. Tillsammans med sin fru Priscilla Chan skriver han ett brev till den nyfödda dottern Max att de kommer att skänka bort 99 procent av sina Facebook-aktier, värda motsvarande 391 miljarder kronor.

Pengarna ska enligt paret användas för att skapa en bättre och lyckligare värld. Bland annat skriver de till sin nyfödda dotter:

"Rubriker fokuserar ofta på vad som är fel, men på många sätt blir världen bättre. Hälsan förbättras. Fattigdomen minskar. Kunskap växer. Människor kopplas samman. De teknologiska framgångarna inom varje fält innebär att ditt liv borde bli dramatiskt bättre än vårt idag.

Vi kommer att göra vårt för att få detta att hända, inte bara för att vi älskar dig, utan också för att vi har en moralisk skyldighet gentemot alla barn i nästa generation."