Rykte: Apple visar upp Apple Watch 2 i mars

Apple planerar enligt uppgift ett mediaevent i mars där företaget kan visa upp Apple Watch 2 och en ny Iphone med 4-tumsskärm.

Apple planerar att hålla ett mediaevent i mars 2016, och kommer att visa upp både en ny version av den smarta klockan #Apple Watch och en ny Iphone med 4-tumsskärm. Detta rapporterar välunderrättade Mark Gurman för 9to5mac.

Apples planer på en Apple Watch 2 har pågått sedan långt innan den första versionen lanserades, och enligt tidigare uppgifter kan nästa modell innehålla både kamera och egen anslutning till Wifi, liksom bättre batteritid. Klockan spås också få en uppsättning nya sensorer för till exempel sömn. Det är dock oklart om alla dessa funktioner kommer att visas upp i mars.

Inför lanseringen av Iphone 6S och Iphone 6S Plus i september ryktades det också om en #Iphone 6C som skulle vara en mindre modell med bildskärm på 4 tum och ersätta Iphone 5S. Det kom ingen då, men i linje med tidigare uppgifter ska en sådan nu visas upp i mars. Iphone 6C ska enligt rapporten vara utrustad med en A9-processor, men ha en kamera motsvarande förra årets Iphone-modeller.

I år höll Apple också ett event i mars, och visade då upp den första versionen av Apple Watch mer ingående liksom den nya bärbara datorn Macbook.