Tim Cook om nya batteriskalet: "Inte för daglig användning"

Apples vd Tim Cook kommenterar företagets nya batteriskal för Iphone 6S, och säger att det inte är tänkt att användas varje dag.

Tidigare i veckan släppte Apple ett eget batteriskal till Iphone 6S. Produkten har mötts av förvåning både på nätet och 99mac:s redaktion. Bland kritiken märks bland annat utseendet på fodralet, och att det extra batteriet har relativt låg kapacitet.

Nu har Apples vd Tim Cook kommenterat den udda produkten i en kort intervju med Mashable. Cook tillfrågades vad han själv tyckte om det batteriskalet med "puckeln", och svarade att han själv förmodligen inte skulle kalla det "puckel", men att han var medveten om kommentarerna kring det nya skalet.

Enligt Cook är en av de bra funktionerna med Apples nya batteriskal, till skillnad från liknande produkter från exempelvis Mophie, att det är väldigt enkelt att ta av och på tack vare att det är mjukt förutom vid själva batteriet.

Cook svarade också på kritiken om att lanseringen av batteriskalet skulle vara ett erkännande från Apples sida att Iphone 6S har otillräcklig batteritid. Han säger:

"Om du laddar din telefon varje dag behöver du förmodligen inte det här alls. Men om du är ute på vandring och du åker på resor över natten, då är det trevligt att ha."