Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Användare "fixar" Apple TV-fjärrkontrollen

Det är inte helt lätt att veta vad som är upp och ned på Apple TV-fjärren i mörkret. På nätet delar användarna med sig av sina lösningar.

Den nya Apple TV-fjärrkontrollen är en symmetrisk historia. I mörkret är det därför inte helt lätt att lista ut vad som är upp och ned. Många användare har tagit saken i egna händer och "fixat" kontrollen med hjälp av egna uppfinningar.

Jared Sinclair fixade sin fjärrkontrol med hjälp av en gummisnodd från ett knippe sparris och fick sedan svar med bilder på hur flera andra tagit sig an problemet.

Som svar har Jared fått bilder på hur andra löst problemet med hjälp av exempelvis en märkmaskin, påklistrade ögon eller Apples "Remote Loop" för fjärrkontrollen.

Det går att känna vad som är upp och ned även i mörkret, men de här användarnas lösningar kan mycket väl vara snabbare.

Knappen som i USA används för att starta sökningar med Siri och som här i Sverige drar fram en sökruta är något nedsänkt, vilket de andra knapparna inte är. En annan grej som kan hjälpa är att känna efter på vilken sida som volymknappen är.

Det finns också skal att köpa till fjärrkontrollen, vilket också skyddar touch-ytan av glas om det skulle vara så att fjärren råkar ramla i golvet.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.