Netgear introducerar övervakningskameran Arlo Q

Den batteridrivna övervakningskameran Arlo får sällskap av en kompanjon inomhus i form av Arlo Q, med bland annat full HD och tvåvägskommunikation.

För ett år sedan lanserade #Netgear den smidiga och batteridrivna övervakningskameran Arlo, som gjorde succé tack vare en busenkel installationsprocess och ett magnetfäste som gjorde kameran enkel att flytta runt vid behov.

Nu utvidgas sortimentet med Arlo Q, en kamera avsedd för inomhusbevakning som visas upp under #CES. Till skillnad från sin äldre kompanjon filmar Arlo Q i full HD (1 080p) och har inget batteri utan kopplas till nätuttaget.

Båda kamerorna kontrolleras dock likadant genom en app eller webbplats, och Netgear bjuder på molnlagring som sparar de sju senaste dagarnas videomaterial. För en fast månadskostnad går det också att köpa till obegränsad lagring som sparar allt material.

Arlo Q går också utmärkt att använda som exempelvis babymonitor då den erbjuder tvåvägskommunikation med ljud. Lansering sker under årets första kvartal, och priset blir 220 dollar (ungefär 1 900 kronor exklusive moms).