Kanex gör det lätt att följa med strömmen

Kanes visar upp två nya strömgivande tillbehör för Apple-produkter, inklusive en med USB Type‑C som huvudanslutning.

USA-baserade #Kanex tillverkar stilrena och praktiska tillbehör framförallt riktade till Apple-produkter som Mac, Iphone och Apple Watch. Under #CES i Las Vegas passar 99mac på att hälsa på i Kanex monter för att titta på de senaste prylarna.

USB Type‑C används än så länge bara i två Apple-produkter, nämligen årets upplaga av Macbook och Apple TV. Att den lilla anslutningen håller på att få genomslag märks dock tydligt, och många tillbehör som tidigare troligtvis använt Micro USB använder nu Type‑C för uppladdning och dataöverföring.

Under torsdagen skrev 99mac om en strömbank från Griffin avsedd för Apple Watch, och Kanex har en variant som är större, men också mer mångsidig då produkten förutom att ladda klockan också har en USB-utgång för att ansluta en Iphone. Strömbanken har också en indikatorlampa som visar återstående laddning. För tillfället är det fråga om en prototyp, men Kanex planerar att skeppa de färdiga versionen under detta kvartal.

En annan strömbank under utveckling är en större pjäs avsedd för att ladda upp en Macbook. Batteriet har en kapacitet på hela 15 000 mAh – mer än dubbelt så mycket som det inbyggda batteriet i Macbook och ska räcka till för att tredubbla användningen av datorn. Förutom #USB Type-C avsedd för Macbook har strömbanken också en vanlig USB-utgång som kan användas för att ladda en Iphone eller annan enhet. Priset och datum för säljstart är inte känt, men den ska enligt Kanex skeppa under årets första kvartal.