Rykte: Apple utvecklar VR-glasögon

Ett team hos Apple utvecklar i största hemlighet ett par glasögon för virtuell verklighet, enligt en ny rapport.

#Virtuell verklighet spås ta fart under året, och flera konsumentprodukter kommer att lanseras så som Oculus Rift och HTC Vive. Apples vd Tim Cook uttryckte under företagets senaste kvartalsrapport intresse för VR, men Apples planer inom området är inte kända.

Nu rapporteras att Apple redan under flera månader i hemlighet testat en prototyp av ett par VR-glasögon. Det skriver Engadget, enligt vilka Apple som bäst håller på att sätta ihop en stor utvecklingsgrupp för att ta produkten vidare.

Apple ska redan i mitten av 00-talet ha testat VR-glasögon under Steve Jobs ledning, men projektet lades på is eftersom tekniken inte bedömdes vara tillräckligt mogen, rapporterade 9to5mac 2013.

Den senaste tiden verkar dock Apples ambitioner inom virtuell och #förstärkt verklighet ha tagit fart på nytt. Apple har köpt upp flera VR-relaterade företag och enligt den nya rapporten består arbetsgruppen till stor del av personal från dessa företag, samt tidigare anställda hos Microsoft som arbetat med Hololens. Förra veckan skrev 99mac om att Apple anställt VR-experten Doug Bowman.

Om Apple verkligen planerar en VR-produkt är det inte ovanligt för företaget att göra så i största hemlighet innan den är redo att presenteras för världen. Många frågetecken om projektet kvarstår därmed, som om det är fråga om en egen plattform eller ett tillbehör till IOS eller Mac. 99mac kommer att följa utvecklingen och rapportera löpande när uppgifter dyker upp.