Rykte: Dr. Dre gör Apples första egna tv‑serie

Hiphop-stjärnan Dr Dre producerar och spelar huvudrollen i Apples första egna tv-produktion.

Förra året kom rykten att Apple planerade att liksom Netflix producera egna tv-program för att locka användare till produkter som Apple TV och tjänster som Itunes. Dessa uppgifter förstärktes tidigare i februari med en ny rapport där premiären uppgavs vara planerad till september i år.

Nu rapporterar The Hollywood Reporter att Apples första tv-serie blir av, och att ingen mindre än Dr. Dre tar plats framför kameran. Hiphop-stjärnan Dre rekryterades till Apple i samband med köpet av Beats, men hans roll på företaget har varit oklar. Dr. Dre uppges nu både producera och spela huvudrollen i en ny dramaserie kallad Vital Signs, finansierad av Apple och avsedd för att distribueras exklusivt på Apples produkter.

Vital Signs ska vara en "semi-autobiografi" och snarare ett mörkt drama än en komedi. Avsnitten är cirka 30 minuter långa, och varje del fokuserer på en särskilt känsla och hur Dres karaktär hanterar den. Det ska heller inte saknas våld och sex i serien, som knappast blir familjevänlig.

Dr Dre släppte förra året sin första långfilm, Straight Outta Compton vars soundtrack också lanserades exklusivt på Itunes Store och Apple Music. I samband med detta bad Dre också om ursäkt för sitt tidigare liv och de människor han gjort illa.