Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Byggjobbare sökte vård efter varning från Apple Watch

En byggjobbare i England tackar sin Apple Watch för att han ännu är i livet. Med hjälp av pulsmätaren upptäckten han en pågående hjärtinfarkt.

Apple Watch kan göra mer än att visa notiser från din telefon, klockan innehåller också sensorer som kan komma till verklig nytta. Det vet den amerikanske studenten som Paul Houle som 99mac tidigare rapporterat om – och nu en brittisk byggjobbare.

Dennis Anselmo, 62 år, kände sig dålig och trodde att han höll på att få feber, men en titt på klockan fick honom istället att ringa efter en ambulans, rapporterar The Sun.

Pulsmätaren i Apple Watch visade att hans hjärta slog 210 slag i minuten och vad han trodde var feber visade sig vara en pågående hjärtinfarkt. Läkarna berättade för honom att om han åkt hem och lagt sig att sova hade han troligen drabbats av en andra infarkt i sömnen, vilket är mycket farligt.

"Jag var på jobbet och arbetade på att bygga ett staket. Efter lunchen arbetade jag kanske tio minuter, men kände mig väldigt risig, som att jag höll på att få influensan. Jag sa till min kollega att jag behöva sätta mig ner en stund."

Dennis Anselmo hade haft sin Apple Watch i bara två veckor och skaffat sig som vana att ofta kontrollera sin puls med hjälp av enheten. Därför hade han koll på att hans puls normalt sett ligger kring 50 slag per minut.

"Många människor ligger mellan 55–75 slag per minut. Jag startade mätningen medan jag satt där och fick fram 210 slag per minut. Jag vände mig till min kollega och sa att vi måste ringa efter en ambulans."

Ambulanspersonalen konstaterade att Anselmo hade en pågående hjärtinfarkt och körde iväg honom till sjukhus där han opererades.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.