Apple släpper IOS 9.3

En ny version av Apples operativsystem IOS 9 blir tillgänglig för nedladdning senare idag, och version 9.3 bjuder bland annat på det nya nattläget.

I samband med kvällens event har Apple gjort en ny version av operativsystemet IOS 9 tillgänglig för Iphone, Ipad och Ipod Touch. Bland de största nyheterna i version 9.3 märks Night Shift, ett särskilt läge som ska göra bildskärmen bekvämare för ögonen i en mörk omgivning.

Night Shift är avsedd att minska mängden blått ljus som bildskärmen avger under kvällstid. Funktionen ska kunna aktiveras automatiskt genom att enheten avgöra via klocka och GPS-position när solen går ner, men kan också styras manuellt via en särskilt knapp i Kontrollcenter.

IOS 9.3 erbjuder också möjligheten att lösenordsskydda inlägg i appen Anteckningar, skicka Live Photos via Meddelanden, och parkoppla flera Apple Watch till en och samma Iphone.

IOS 9.3 hämtas hem via programuppdatering i enhetens inställningar. Som vanligt rekommenderar 99mac att du har en aktuell säkerhetskopia innan uppdatering, för den händelse att något går snett.

Har du hittat fler nyheter i IOS 9.3? Berätta i kommentarerna!