Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

fredagsvideo

Lär dig allt om CGA-grafik

Ännu en informativ video om gamla tiders datorgrafik går igenom allt som är värt att veta om CGA-grafiken på en IBM PC.

99mac har tidigare skrivit om Youtube-kanalen The 8-bit Guy, som i en serie videor går igenom datorteknik från forntiden, det vill säga 1980- och 90-tal. De videor som 99mac tipsat om har avhandlat hur äldre datorer visat grafik, i del 1 Commodore och Nintendo och i del 2 Apple och Atari. I den senaste videon handlar det om CGA-grafik, och det blir också veckans #fredagsvideo.

CGA (Color Graphics Adapter) var det första grafikkortet från IBM och den första bildskärmsstandarden för IBM PC. Med bara 16 kilobyte videominne och en kraftig begränsning av hur många färger som kunde visas på skärmen samtidigt finns det få nostalgiker som håller CGA-grafiken högt. Men som videon visar finns det en hel del fiffiga tekniska lösningar och intressanta aspekter med CGA.

Trevlig helg!

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.