Rykte: Apple Watch 2 dyker upp på WWDC

En ny och tunnare modell av Apple Watch är på gång, och kan visas upp under WWDC i sommar enligt nya rapporter.

Ända sedan den första generationen av Apple Watch började säljas i april förra året har det cirkulerat många olika rykten om när nästa version kommer att dyka upp. Det blev som bekant ingen Apple Watch 2 under årets mars-event, men enligt Apple-analytikern Brian White kommer nästa utgåva av den smarta klockan inom 2–3 månader, skriver Macrumors.

White är för närvarande på resa i Kina, och hans information kommer därför troligtvis från komponenttillverkare i landet. Enligt honom kan Apple Watch 2 visas upp under utvecklarkonferensen #WWDC, som brukar gå av stapeln i juni. Apple har ännu inte tillkännagjort datumen för årets konferens, men veckan 13–17 juni är den mest troliga.

White tror också att den nya versionen av #Apple Watch blir mellan 20 och 40 procent tunnare jämfört med sin föregångare.

Brian White arbetar för tillfället på Wall Street-firman Drexel Hamilton. Han har tidigare spått Apples planer med varierande framgång. 2014 förutsåg han till exempel korrekt lanseringen av Iphone 6 i september det året. 2013 var han dock fel ute med sin prognos att Apple inom kort skulle släppa en 60 tums "iTV", något som diskuterades i avsnitt 26 av 99mac:s poddradio.