Inga Xserve G5 ännu

I Januari lanserade Steve Jobs stolt nya Xserve G5 som på alla sätt var en rejäl och nödvändig uppgradering av Xserve produktlinjen. Många företag saknade processorkraft i dom gamla G4-baserade servrarna och få lär bli besvikna när dom väl får sina dubbelprocessor G5 i ett snyggt 1U skal.

Tyvärr har vi alla fått vänta - idag är det exakt ett kvartal sedan Xserve lanserades och enligt vår information har ingen fått leverans av dom nya maskinerna. Vi känner till ett par 99mac-medlemmar som beställt Xserve G5:or som fått leveransbeskedet "slutet på mars" där maskinerna ännu inte är byggda enligt AppleStore och kommer därmed dröja åtminstonde 14 dagar ytterligare, troligen mer.

Redan i Februari fick vi bekräftat att Xserve skulle dröja rejält och frågan är om det uppstått produktionsproblem i samband med övergången till Power PC 970FX med 90nm teknik - tidigare använde man 130nm teknik i Power PC 970.

Samtidigt dröjer lanseringen av nya Power Macintosh G5 ut på tiden - många hade gissat att det skulle dyka upp nya maskiner förra veckan men istället förlängde man erbjudanden om att få extra mycket internminne vid köp av G5 med flera veckor.

Har du fått en Xserve G5? Leveransbesked? Har du teorier varför nya Power Mac G5 och Xserve G5 är försenad? Kommentera!