Rykte: Apple forskar på bilar i Tyskland

Apple har ett hemligt forskningslabb mitt i Berlin, där upp till 20 tyska experter deltar i utvecklingen av Apples bilprojekt.

Uppgifter om Apples omtalade bilprojekt #Titan fortsätter, och enligt den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung [Google-översatt] har företaget inrättat ett hemligt forskningslabb i Berlin där en grupp på mellan 15 och 20 experter deltar i utvecklingen. Enligt tidningen finns det också konkreta planer för när och hur Apples bil ska lanseras i Tyskland.

Tidigare uppgifter har också gjort gällande att en viktig del av utvecklingen bedrivs på Apples hemmaplan Kalifornien, där bland annat en nedlagd Pepsi-fabrik på 9 000 kvadratmeter antas användas av Apple.

Bolaget har också rekryterat personal både från Tesla och andra biltillverkare, bland annat tyska märken som Volkswagen och Mercedes-Benz. Personalen på centret i Berlin uppges alla tillhöra toppskiktet av Tysklands bilindustri, och bestå av experter inom både mjukvara, hårdvara samt försäljning.

Tidningen rapporterar också att Apples bil, som de kallar Icar, kommer att tillverkas i Österrike och lanseras under 2019 eller 2020.