Bilder visar hur Siri för Mac kan se ut

Det ryktas att en av de stora nyheterna med nästa version av OS X kommer att vara röstassistenten Siri. Nya bilder visar hur det kan komma att se ut.

Tidigare i år kom de första uppgifterna om att en av de stora nyheterna med kommande OS X 10.12 kommer att vara röstassistenten #Siri. Assistenten lanserades först i Iphone 2011 och har sedan dess flyttat in i Ipad, Apple Watch och Apple TV. Att nästa steg är OS X känns inte alls långsökt.

Nu visar Macrumors upp skärmdumpar som kommer från en källa de tidigare fått pålitlig information ifrån. Bilderna visar bland annat Siri i menyraden och en Dock-ikon. Det här tyder på att Apple börjat utveckla Siri för OS X, även om ikonernas utseende hinner att ändras innan WWDC.

I menyraden står det kort och gott Siri med en enkel ram runt, medan Dock-ikonen är mer färgglad. Genom att klicka på någon av dessa kommer Siri upp i form av röstvågor i en ruta uppe i högra hörnet. Det ska också gå att aktivera Siri med röstkommandot "Hej Siri".

Röstassistenten sägs vara avstängd som standard, men kan aktiveras via Systeminställningar. Om de här uppgifterna stämmer får vi veta i juni när Apples utvecklarkonferens WWDC drar igång.