Rykte: Iphone 7 lånar friskt från Ipad Pro

Rykteskarusellen runt dubbla kameror i Iphone 7 fortsätter, men det senaste tillskottet skvallrar om att högtalarna växer till hela fyra stycken.

Med några månader kvar till presentationen och lanseringen av vad som sannolikt får produktnamnet #Iphone 7 är rykteskarusellen i vanlig ordning ytterst aktiv. Vi har tidigare rapporterat om rykten som påstår att Iphone 7 Plus ska få dubbla kameror, något som nu får ytterligare stöd av rykten som påstår att Apple byter leverantör från Sony till #LG.

Anledningen till bytet uppges vara att Sony har problem med att producera tillräckliga kvantiteter av kameramoduler efter jordbävningen som nyligen ägde rum i Kumamoto i Japan. Sydkoreanska LG lider inte av dessa problem, och uppgifterna påstår att LG ska leverera dubbla kameramoduler till Iphone 7 Plus samt en kameramodul med optisk bildstabilisering (#OIS) till en 4,7-tumsmodell av Iphone 7. I tidigare produktfamiljer har det endast varit Plus-modellerna som utrustats med optisk bildstabilisering, något som alltså kan bli standard i Iphone 7-familjen.

De senaste ryktena gör gällande att Iphone 7-modellerna kommer att utrustas med fyra högtalare, en funktion som först introducerades med Ipad Pro-familjen där de används till att förstärka plattornas stereoljud. Ytterligare en funktion som påstås lyftas från Ipad Pro-familjen är kontaktpinnarna Apple kallar för Smart Connector som hos #Ipad Pro används för att ansluta tillbehör som externa tangentbord.

En nyligen läckt bild påstås visa konstruktionen för en av Iphone 7-modellerna där man utöver dubbla kameralinser kan skymta en omdesignad konstruktion för telefonens radioantenner längsmed telefonens övre och nedre kant. I höst vet vi vilka av dessa rykten som visar sig stämma helt enkelt.