Fler nyheter i Watch OS 3

Med Watch OS 3 gör Apple flera grundläggande förändringar i den smarta klockan Apple Watch.

Efter gårdagens informationstäta keynote som inledde WWDC har Apple publicerat mer information om sina kommande operativsystem. 99mac kan här dela med sig av ännu fler nyheter om Watch OS 3, den tredje versionen av systemet i #Apple Watch.

Med Watch OS 3 har Apple gjort några ordentliga förändringar kring hur den smarta klockan fungerar och styrs. Fokus uppges vara att göra användandet av Apple Watch snabbare och smidigare än tidigare.

Ny Dock ersätter hemskärm

Den mest påtagliga förändringen är att hemskärmen bytt utseende helt och hållet. Genom att trycka på sidoknappen aktiveras nu en Dock, som ersätter den tidigare funktionen snabbtitt. Därifrån går det att svepa mellan apparna och trycka på den som ska användas. Som vi skrev igår finns nu också ett Kontrollcenter som aktiveras genom att svepa från nedsidan av skärmen.

Appen Meddelanden får dessutom flera av de funktioner som kommer till IOS 10, vilket betyder stöd för bland annat klistermärken (Stickers), animerade effekter som fyrverkerier och osynligt bläck. En annan migrant från IOS 10 är den nya appen Hem som hanterar Apples ramverk Homekit.

Betala, lås upp och larma

Med det nya systemet får Apple Watch också flera nya inbyggda funktioner så som möjligheten att använda betaltjänsten Apple Pay för att göra köp i appar, och så kan Apple Watch användas för att automatiskt låsa upp användarens Mac när klockan är i närheten.

En potentiellt sett livräddande funktion är också att det i Watch OS 3 går att hålla in sidoknappen för att automatiskt ringa SOS larmnummer i det aktuella landet. Tjänsten kan också automatiskt skicka ett meddelande till angivna kontaktpersoner i händelse av nödsituation.

#Watch OS 3 släpps i höst som en gratis uppdatering för alla ägare av en Apple Watch.