Kina stoppar Iphone efter plagiatanklagelse

Efter att en liten kinesisk telefontillverkare har vunnit en plagiatanklagelse mot Apple krävs nu ett stopp för Iphone-försäljning i huvudstaden Peking.

Den i väst okända kinesiska telefontillverkaren Baili har lyckats få till ett säljstopp av #Iphone 6S och 6S Plus i Peking, detta efter rättslig process där företaget anklagat #Apple för att ha plagierat Bailis telefondesigner. Detta rapporterar Svenska Dagbladet.

Informationen kommer från tidningen Beijing Post som där skriver att Baili anklagar Apple för att ha stulit designen från företagets telefonmodell 100C. Domen fastslogs av Beijing Intellectual Property Office som hävdar att konsumenter inte kan "lägga märke till de minimala skillnaderna" mellan Iphone 6S/6S Plus och Bailis 100C.

Apple överklagade dock beslutet direkt och har i skrivande stund inte plockat bort sina produkter från hyllorna på den kinesiska marknaden. Ett säljstopp som består skulle vara en ekonomiskt stor smäll då Kina är en av Apples absolut största marknader för Iphone-försäljning.