Deus Ex Go kommer till IOS och Android

Square Enix meddelar att den populära spelserien Deus Ex kommer till IOS i form av Deus Ex Go.

Square Enix har tidigare lanserat Hitman Go och Lara Croft Go. Båda spelen bygger på välkända spelserier, men har ett turbaserat styrsystem väl anpassat för det mobila formatet. Lara Croft Go tilldelades förra veckan en Apple Design Award under WWDC.

Under spelmässan E3 förra veckan visade Square Enix upp nästa Go-spel, och även denna gång är förlagan en populär serie från konsol och dator. Deus Ex Go bygger på cyberpunk-äventyret Deus Ex från 2000, som fick en illa ansedd uppföljaren 2003 och en mer väl emottagen omstart i form av Deus Ex: Human Revolution 2011.

De som spelat de två tidigare Go-titlarna lär känna igen sig i Deus Ex Go. Fortfarande handlar det om relativt avgränsade banor ur isometriskt perspektiv. I linje med övriga Deus Ex-spel erbjuds dock aktiviteter som hacking, cyborg-modifieringar och smygande attacker.

#Square Enix har inte meddelat något lanseringsdatum för Deus Ex Go, mer än att det kommer till mobiler och plattor under sommaren. Det är dock inte otänkbart att det släpps i samband med stortiteln Deus Ex: Mankind Divided som kommer för pc, Xbox One och Playstation 4 i augusti.