Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sommarens hetaste app: Pokémon Go

Just nu tycks hela världen ha drabbats av Pokémon-feber med släppet av appen Pokémon Go. Trist nog har inte appen släppts i Sverige än.

För snart ett år sedan rapporterade vi att #Nintendo tillsammans med Niantic arbetade på ett Pokémon-spel för IOS. Nu finns #Pokémon Go äntligen att ladda ned för IOS och Android – om du bor i USA, Australien och Nya Zeeland vill säga.

Att spelet blivit en succé tar det inte lång tid att upptäcka då internet tycks fått Pokémon-feber. CNET rapporterar till exempel att en kvinna ute på jakt efter Pokémon istället hittade en drunknad man i en sjö och en lokal polisstation i Australien har via Facebook bett allmänheten att se upp från spelet när de ska gå över gator.

Pokémon Go har lockat oväntat många spelare och utvecklarna Niantic har därför tvingats sakta ned den globala lanseringen av spelet för att servrarna ska ha en chans att hänga med, rapporterar Business Insider. Därför hittar du heller inte appen i svenska App store eller stora delar av världen än.

Också på börsen syns Pokémon Go:s lansering. Nintendos aktie har sedan spelsläppet stigit till ett värde av omkring nio miljarder dollar, enligt Wall Street Journal (bakom betalvägg).

Så här ser det ut när spelare hittar Pokémon i mobilspelet Pokémon Go.

Men vad är det då alla blivit så galna i? Pokémon Go är ett spel som använder så kallad #förstärkt verklighet. Spelare måste ut och röra sig i den verkliga världen för att leta upp digitala Pokémon. Det finns till och med ett litet tillbehör som kan bäras som ett armband som hjälper spelare att fånga Pokémon utan behöva dra fram telefonen.

Niantic säger att spelet kommer att släppas till fler länder inom kort – vi fortsätter att kolla in i App Store med jämna mellanrum.

Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.