Rykte: Nästa års Macbook Air den sista

Nästa modell av Macbook Air uppges enligt rykten bli den sista som får bära det namnet.

Macbook Air lanserades 2008 och var länge den tunnaste bärbara datorn som fanns att köpa. Numera har modellen hård konkurrens både från andra tillverkare och från nyare Apple-produkter som Ipad Pro och den nya datorn som återupplivat produktnamnet Macbook.

Enligt rykten från Asien kommer nästa års uppgraderade Macbook Air att bli den sista. Den nuvarande modellen fick bara mindre uppgraderingar i början av 2015 och det finns inte mycket som går att göra framöver heller. Resonemanget är att nu när Apples egna A-processorer presterar bättre än Intels Core-M-processorer finns det ingen anledning att ha kvar Macbook Air, rapporterar WCCF Tech.

Kvar i Apples sortiment finns då Macbook och Macbook Pro, medan Ipad Pro med två skärmstorlekar finns som alternativ för den som klarar sig med IOS och en väldigt portabel enhet.

Också Apple-kännaren John Gruber tror att Macbook Airs dagar är räknade. Den nuvarande modellen finns enligt honom kvar för att köpare ska ha ett billigt alternativ i den bärbara produktportföljen, och att modellen kommer att ersättas av den första generationens Macbook som kommer att prissänkas när den andra generationen släpps.