Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Withings släpper trådlös termometer

Withings är tillbaka med en ny pryl för att hålla kolla på din hälsa i hemmet. Den här gången släpper de en trådlös termometer.

#Withings har gjort sig kända för sina Wifi-uppkopplade vågar som mäter bland annat användarens vikt, fettmassa och BMI, men företaget har också andra hälso- och hemrelaterade produkter som en blodtrycksmätare och en kamera för att hålla koll på hemmet. Nu är de redo att lansera ännu en produkt, nämligen en Wifi-uppkopplad termometer som fått namnet Thermo.

Thermo är godkänd av USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet FDA, vilket betyder att den uppfyller ett antal krav som det är lag på att följa där borta. Termometern använder Hotspot-teknik för att under två sekunder ta 4 000 mätningar, vilket resulterar i ett väldigt exakt mätresultat för användaren.

Thermo-användare behöver inte stoppa in någon ände i mun, öra eller rumpa, utan för att mäta sin temperatur drar man Thermo cirka en centimeter från huden längs med pannan. Termometern gör sedan anpassningar efter användarens ålder och använder olika färger för att berätta om den uppmätta temperaturen är normal eller inte. Grön betyder att allt är normalt, orange att temperaturen är förhöjd och röd att temperaturen är hög.

Withings lyfter fram Thermo som en lämplig produkt för exempelvis småbarnsfamiljer där det är viktigt med noggranna mätningar av barnets temperatur.

Termometern skickar mätresultaten via Wifi eller Bluetooth till Withings IOS- eller Android-app. Med appen kan föräldrar sätta påminnelser om att mäta ett febrigt barn med jämna mellanrum och också ange om de ger någon febernedsättande medicin eller inte.

Thermo finns till att börja med exklusivt tillgänglig via Apples butiker i USA, när den kommer också till andra marknader är inte känt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.