Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Xiaomis första bärbara dator heter Mi Notebook Air

Nu lanserar Xiaomi sin första bärbara dator, Mi Notebook Air och tar därmed upp konkurrensen med Macbook Air. Den billiga datorn kommer finnas ute i kinesisk handel från och med den 2 augusti.

#Xiaomi har lanserat sin första bärbara dator, #Mi Notebook Air. Det finns ännu inget datum för när datorn kommer finnas i butiker utanför Kina, men från och med den 2 augusti kommer den gå att köpa i kinesiska butiker. Mi Notebook Air består av två modeller – en mer kraftfull variant med skärm på 13,3 tum och en mer kompakt variant med skärm på 12,5 tum.

Modellerna är gjorda av borstad aluminium och erbjuds i två metalliska färger, guld och silver. Med sin slanka utformning påminner de till stora delar om Apples Macbook Air. Mi Notebook Air har dock inte den klassiska kilformade designen vilket gör att den ser något klumpigare ut än Apples modell, trots att den är både lättare och tunnare på pappret (något som Xiaomi är mycket noga med att påpeka).

Mi Notebook Air använder Windows 10 och är utrustad med en högupplöst skärm med glas från kant till kant. Den inbyggda webbkameran bjuder på en megapixel upplösning. Andra designdetaljer inkluderar att tangentbordet är upplyst underifrån och att utsidan av datorn är omärkt utan ens en logotyp på ovansidan av locket.

Modellen på 13,3 tum är den kraftfullare av de två och det som gör att den sticker ut bland konkurrenterna är att Xiaomi inkluderar det dedikerade grafikkortet Nvidia Geforce 940MX med en gigabyte minne. Likt Apples senaste bärbara modell Macbook laddas Xiaomis variant genom USB Type-C och har nästan tio timmars batteritid. Batteriet ska enligt tillverkaren laddas från 0 till 50 procent på bara en halvtimme.

Modellen på 12,5 tum är både smidigare och lättare med en vikt på strax över kilot. Här finns inget dedikerat grafikkort utan användaren får nöja sig med en Intel Core M3-processor med integrerade grafikkretsar. Även primärminnet och lagringsutrymmet är bantat i denna modell. I utbyte mot något sämre specifikationer får användaren längre batteritid, nästan 12 timmar på en laddning.

Engadget skriver att Xiaomi tar steget in på marknaden för bärbara datorer för att de tror att de kan erbjuda ett mer prisvänligt alternativ till datorer som balanserar mellan hög prestanda och mobilitet. I samband med Xiaomis lansering noterade IDC-analytikern Bryan Ma i ett inlägg på Twitter att marknaden för bärbara datorer förväntas minska med 10,4 procent i år.

Xiaomi Mi Notebook Air Specifikationer

Mi Notebook Air 12,5"

Mi Notebook Air 13,3"

Skärm

12,5-tum, full HD

13,3-tum, full HD

Processor

Intel Core m3-6Y30

Intel Core i56200U

Minne

4 GB LPDDR3-1866

8 GB DDR4-2133

Lagring

128 GB SATA
(500 MB/s)

256 GB PCI Express 3.0 x4
(1500 MB/s)

Grafik

Intel HD Graphics 515 (GT2)

NVIDIA GeForce 940MX

Anslutningar

1 x USB Type-C
1 x USB 3.0
1 x HDMI
1 x hörlursport

1 x USB Type-C
2 x USB 3.0
1 x HDMI
1 x hörlursport

Operativsystem

Windows 10 Home

Mått

H: 12,9 mm
B: 292 mm
D: 202 mm

H: 14,8 mm
B: 309,6 mm
D: 210,9 mm

Batteritid

11,5 timmar

9,5 timmar

Färger

silver, guld

Vikt

1,07 kg

1,28 kg

Pris

3 499 yuan
motsvarande 4 500 kr

4 999 yuan
motsvarande 6 500 kr

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.