SAS släpper Smart Pass-biljetter till Samsung Gear S2

Nu kan SAS-resenärer med Samsung Gear S2 använda klockan för att visa upp sina biljetter.

Sedan tidigare går det att ladda SAS-biljetter i Apple Watch och slippa hålla koll på någon papperslapp eller behöva ha mobilen redo vid kontroller på flygplatsen. Nu meddelar SAS att samma möjlighet kommer till #Samsungs smarta klocka Gear S2.

SAS kallar systemet för Smart Pass och innebär att användare kan ladda sina boardingkort i form av QR-koder i mobilen eller en smart klocka och läsa av koden vid exempelvis säkerhetskontrollen eller när det där dags att gå ombord på planet. Android-användare har sedan tidigare haft tillgång till SAS Smart Pass i mobilen, men nu kommer det även att fungera med Samsungs klocka.

– Jag tror de flesta av oss någon gång stått vid incheckningen med väskor i händerna och kämpat med att få fram mobilen eller pappersbiljetten ur innerfickan utan att sinka kön. Denna situation har vi nu tillsammans med SAS bidragit till en lösning på som vi hoppas ska göra resandet enklare och mindre stressigt, säger Adam Fors, nordisk marknadschef på Samsung i ett pressmeddelande.