Video påstås visa Apples Lightning-till-3,5mm-adapter

Nästa Iphone-modell ryktas komma med en adapter för att ansluta vanliga standard hörlurar med 3,5mm-kontakt till Lightning-porten. Den här videon sägs visa upp Apples officiella adapter som kommer följa med nästa telefon på köpet.

Sedan november har vi hört gång på gång att nästa Iphone-modell kommer att sakna hörlursport. Istället ska användare kunna använda Lightning-porten eller välja trådlösa hörlurar. Vi har också sett bilder som påstås visa Apples Earpods uppdaterade med Lightning-kontakt som skulle kunna skickas med varje såld telefon.

Enligt den här videon kommer Apple istället att skicka med samma Earpods som de gör nu, men inkludera en Lightning-till-3,5mm-adapter och visar upp hur den kommer att se ut. Adaptern kommer från en Foxconn-leverantör i Vietnamn. Foxconn tillverkar bland annat Iphone åt Apple.

Adaptern påminner om Apples redan befintliga Lightning-adaptrar. Adaptern uppges inte fungera med IOS 9-enheter, men med enheter som kör en betaversion av IOS 10. Om den ansluts till en Iphone som har en hörlurskontakt prioriteras Lightning-kontakten om båda kontakterna har anslutna hörlurar.

Apple förväntas visa upp nästa Iphone vid ett event i september och först då får vi veta vilka – om några – av de här ryktena visar sig stämma.