Chrome stoppar Flash i bakgrunden

Flash hindras från att laddas i bakgrunden i nästa version av webbläsaren Chrome, meddelar Google.

Webbläsartillägget Flash tar ännu ett steg närmare graven nästa månad. Detta då Google meddelar att bakgrundsinnehåll som använder Flash kommer att börja blockeras i och med version 53 av webbläsaren #Chrome. På sin officiella Chrome-blogg skriver företaget:

"Idag laddar mer än 90 procent av Flash på nätet bakom kulisserna för att stöda saker som sidanalyser. Denna typ av Flash gör processen långsam, och från och med september kommer Chrome 53 att blockera det. HTML5 är mycket lättare och snabbare, och publikatörer byter för att snabba upp sidladdningar och spara på användarens batteri. Du kommer att märka en förbättring vad gäller respons och effektivitet på många sajter."

I september förra året började började Google hindra Flash-innehåll från att laddas automatiskt i Chrome, och användare behövde klicka på innehållet för att aktivera det. I maj började Google också blockera Flash-material från de flesta webbplatser, med undantag för vissa sajter som Youtube och Facebook.

Även Apple meddelade i juni att Flash-innehåll kommer att blockeras i nästa version av webbläsaren Safari, även om tillägget är installerat. För webbsajter som kräver #Flash för att fungera kan tillägget aktiveras tillfälligt, och enligt Google kommer Chrome 53 att fungera på samma sätt.