Företag söker Pokémon-tränare

Ett företag i Singapore erbjuder vad som verkar vara ett drömjobb – få betalt för att spela Pokémon Go.

Mobilspelet Pokémon Go har tagit Sverige med storm, och numera är det en vanlig syn att se Pokémon-jägare gå omkring i både stad och land. Ett antal Pokémon-event har redan anordnats, och driftiga entrepenörer har lanserat sig själva som professionella Pokémonjägare.

Även globalt verkar Pokémon-feber råda. Företaget Funzing i Singapore har på sin Facebook-sida och webbplats lagt ut en platsannons där en Pokémonmästare efterfrågas med tre månaders garanterad lön. Bland arbetsuppgifterna ingår att fånga #Pokémon, träna andra personer monster på daglig basis samt lära ut tips och hemligheter kring spelet. Den anställde ska också anordna aktiviteter som så kallade lure-partyn och gemensamma promenader.

Funzing är ett företag som specialiserar sig på upplevelser i form av workshops och andra aktiviteter, utifrån människors hobby. Enligt företaget har intresset för att bli professionell Pokémonmästare hittills varit enormt. En lämplig kandidat kommer att meddelas via e-post 20:e augusti.

Visste du det här om Pokémon?

  • Namnet Pokémon är en sammanslagning av av Pocket Monsters, eller på japanska Pokettomonsutā.

  • Ordet Pokémon är identiskt i både singular och plural. Det heter alltså "en Pokémon" och "flera Pokémon".

  • Pokémon skapades av Satoshi Tajiri 1996, och hanteras idag av The Pokémon Company, ett konsortium som ägs av företagen Nintendo, Game Freak och Creatures. De gulliga monstren har dykt upp i många olika tv-spel, samlarkort och som tecknad tv-serie och flera långfilmer.

  • Listan över Pokémon sammanställs i ett så kallat Pokédex, och växer ständigt med varje nytt spel. För tillfället finns över 700 olika Pokémon.

(Källa: Wikipedia)