Rykte: Iphone 7 i butik 23:e september

Nya rykten säger att Iphone 7 kan få en amerikansk säljstart 23:e september.

Apple har ännu inte tillkännagivit något datum för lanseringen av sin nästa Iphone, allmänt kallad Iphone 7. Apples traditionella höstevent kommer enligt tidigare rykten gå av stapeln den 7:e september. Tidigare år har de nya Iphone-modellerna börjat säljas en eller två veckor efter att förhandsbokningen öppnat, och i år kan väntetiden bli två veckor.

Dessa uppgifter kommer från ett internt uppackningsschema hos den amerikanska teleoperatören AT&T, som 9to5Mac har lyckats få tag på. På schemat nämns 9:e och 23:e september som dagar för omskyltning och uppackning.

Genom att granska Apples tidigare Iphone-lanseringer är det rimligt att anta att #Iphone 7 kan börja säljas antingen 16:e eller 23:e september. År 2014 började Iphone 6 att säljas sju dagar efter att förbeställningen öppnat och året därpå var det säljstart för Iphone 6S 13 dagar efter att förbeställningen öppnat.

De förväntade hålltiderna bör dock tas med en nypa salt. Apple har själva inte gått ut med några datum, och kommer knappast att göra det innan sin presentation. Det finns heller ingen garanti för att AT&T:s schema gäller just Iphone 7, även om det verkar sannolikt.