Nya Harry Potter-böcker kommer digitalt

Fenomenet Harry Potter är tillbaka med en teaterpjäs och en kommande storfilm, och nu är även nya e-böcker på gång.

Den brittiska författaren J K Rowlings böcker om den unge trollkarlen Harry Potter har blivit en enorm succé världen över. Huvudserien avslutades med bok sju redan 2007 och film åtta 2011, men i år har Harry Potter återvänt till rampljuset.

I London har serien fått en fortsättning i form av teaterpjäsen Harry Potter and the Cursed Child. Manuset släpptes i somras också i bokform, till många fans glädje. Nu meddelar Rowling att ytterligare tre böcker är på gång som ska släppas redan i september exklusivt som e-böcker.

Vad det handlar om är tre samlingar med kortare berättelser, av vilka många redan har publicerats på den officiella webbplatsen Pottermore. Även nyskrivna berättelser ska finnas med i de tre böckerna, som börjar säljas 6 september. De tre delarna heter Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide, Short Stories from Hogwarts of Power, Political and Pesky Poltergeists samt Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies.

Böckerna kommer att säljas hos många olika återförsäljare världen över, och finns redan att förhansbeställa både hos Amazon Kindle och Ibooks Store. Priset per bok är 29 kronor.

För den som ändå inte kan få nog av Harry Potter är det den 16 november premiär för filmen Fantastiska vidunder och var man hittar dem. Den utspelar sig 1926, alltså långt innan Harry Potter själv föddes och ska enligt uppgift följas av ytterligare två filmer.