Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Miniguide: Återställ hemknappen i IOS 10

Saknar du det gamla sättet att låsa upp din Iphone eller Ipad? Det finns inställningar i IOS 10 för att återgå till det som var.

Det nya systemet #IOS 10 är här och med det kommer inte bara nya appar och funktioner, utan också massor av mindre detaljer och förändringar. En sådan är att det nu krävs att hemknappen fysiskt trycks ned för att låsa upp en Iphone eller Ipad med Touch ID.

Tanken är troligtvis att hindra att enheten låses upp av misstag när användaren bara vill tända skärmen för att se notiser eller vad klockan är. I praktiken kan det dock ändå bli så eftersom knappen ofta trycks ned för att tända skärmen, och då Touch ID sensorn på nyare enheter är så snabb hinner den ändå låsa upp enheten.

Smaken är som baken, och den som längtar tillbaka till de glada dagarna av med IOS 9 kan faktiskt återställa hemknappens funktion så att det räcker att lägga fingret på hemknappen för att låsa upp. Detta görs i systemets inställningar.

Öppna appen Inställningar, och navigera fram till Allmänt -> Hjälpmedel –> Hemknapp. Här går det dels att ställa in hur snabbt du måste klicka på hemknappen för att göra ett dubbel- eller trippel-klick. Men det finns också ett reglage för att låsa upp enheten med Touch ID utan att behöva trycka ned hemknappen. Aktivera reglaget och det hela är klart.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
16 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.