Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ifixit öppnar Iphone 7 Plus

Ifixit lever upp till sin tradition och skruvar upp Apples senaste mobiltelefon för att granska alla komponenter, och andra utsätter Iphone 7 för både eld, repor och tryck.

Apples Iphone 7 och Iphone 7 Plus är här, och i vanlig ordning har gänget på reparationssajten #Ifixit skruvat upp de nya mobilerna för att granska varje komponent. Först ut är den större modellen, och bland annat avslöjas vad som fått plats istället för hörlurskontakten.

Inuti den nya telefonen döljer sig bland annat 3 gigabyte primärminne, en ökning från förra årets Iphone 6S-modeller som bara har 2 gigabyte. Ifixit bekräftar också att batteriet är runt 5 procent kraftigare än tidigare och på hela 2 900 mAh.

Som bekant saknar Iphone 7 Plus hörlurskontakt, och på det frigjorda utrymmet sitter istället den haptiska motor som driver den nya hemknappen. Där finns också en liten plastbit som troligtvis gör telefonen mer vattentålig. Trots att Iphone 7 Plus utrustats med stereohögtalare är det bara ena sidan vid Lightning-anslutningen som har en sådan. Den andra högtalaren sitter på ovansidan av telefonen, listigt integrerad med den högtalare för örat vid telefosamtal.

De olika komponenterna i Iphone 7 Plus är också sammanfogade med mer lim än tidigare, något som också tros vara för att göra telefonen mer vattentålig. Ifixit lovar också att de snarast kommer att öppna upp den mindre #Iphone 7.

Tål att böjas

Det är inte bara Ifixit som intresserar sig för Apples nya mobiler. Youtube-kanalen Jerry Rig Everything har fått tag på en Iphone 7 och testar hur tålig den är mot repor och att böjas. Intressant nog konstaterar videon att hemknappen och kameran inte längre verkar vara tillverkad av safirglas. I videon utsätts också Iphone 7 för eld och tryck.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.