Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Blackberry slutar tillverka telefoner

Den en gång ohotade ledaren på marknaden för smarta telefoner i affärsvärlden får till slut kasta in handduken och istället fokusera på mjukvara och tjänster.

#Blackberry, det kanadensiska företag som ursprungligen hette Research in Motion (RIM), tog affärsvärlden med storm när de lanserade telefonen Quark år 2003. Telefonen var utrustad med funktioner som e-post, webbläsare och den egna meddelandetjänsten #BBM i en tid då sådana funktioner var exotiska företeelser.

Detta i kombination med att mycket av kommunikationen på Blackberry-telefoner gick krypterad via företagets servrar gjorde att Blackberry blev mer eller mindre en de facto-standard för stora organisationer. Under följande år släpptes flera framgångsrika telefonmodeller, där storsäljaren Bold säkerligen är den produkt som de flesta förknippar med företaget.

Likt många andra företag blev Blackberry tagna på sängen när #Apple introducerade #Iphone år 2007. Efter att först ignorerat hotet lanserade företaget till slut Blackberry-telefoner med touch-baserade gränssnitt mot slutet av 2008. Dessa satsningar led dock av ett bristande stöd från mjukvaruutvecklare, och det underliggande operativsystemet Blackberry OS hade anpassats till något det inte var byggt för, något som också visade sig i användarupplevelsen.

Under fjolåret lanserade företaget till sist telefonen Blacberry Priv med det konkurrerande operativsystem #Android, något som inte skulle visa sig tillräckligt då Blackberry nu meddelar att de lägger ner utveckling av egen hårdvara. Företaget ska nu istället fokusera på att licensiera de populära tjänsterna och mjukvaran till andra hårdvarutillverkare, och designen för telefonernas fysiska tangentbord ska också licensieras ut.

Apples intåg på marknaden med Iphone har sedan tidigare tvingat ut #Nokia från marknaden, och hur länge tidigare ägaren #Microsoft kommer fortsätta satsa på Windows Phone-familjen återstår att se.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.