Samsung släpper cylindrisk pc

Samsungs nya hemdator må likna Mac Pro med sin cylinderform, men är riktad mot hemmet och vanlig användning som surfande, lättare spel och video.

#Samsung är kanske inte framförallt kända som pc-tillverkare, men har nu börjat ta emot förhandsbeställningar för sin nya dator Artpc Pulse. Till formen påminner datorn en del om Mac Pro, men med ett annat fokus. Apples cylinder är riktas framförallt mot proffsanvändare, men Samsungs maskin ska tilltala hemanvändare.

Artpc Pulse är konstruerad runt en 360 graders högtalare från Harman Kardon, och ska alltså kunna få en central placering i hemmet. På insidan finns en Core I5-processor på 2,7 gigahertz, 8 gigabyte primärminne, 256 gigabyte SSD-lagring och ett Radeon RX 460 grafikkort. Ganska normal prestanda för en allt-i-allo-dator helt enkelt. Datorn går också att köpa i en modell med en snabbare I7-processor och en större lagringsenhet på 1 terabyte utöver SSD-enheten på 256 gigabyte. Denna modell har också hela 16 gigabyte primärminne.

Datorn går att förhandsbeställa på Amazon och grundmodellen kostar 1 200 dollar i grundutförande, motsvarande cirka 10 500 kronor. Operativsystemet är Windows 10, och enligt Amazon börjar datorn skeppas 28 oktober.