Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple släpper betaversion av IOS 10.2

Apple har gjort en första betaversion av operativsystemet IOS 10.2 tillgänglig för utvecklare och medlemmar i det öppna betaprogrammet.

För lite mer än en vecka sedan släppte Apple uppdateringen IOS 10.1, och häromdagen kom en mindre uppdatering i form av IOS 10.1.1. Nu har #Apple gjort IOS 10.2 tillgängligt för både utvecklare och medlemmar av det öppna betaprogrammet.

IOS 10.2 lockar med flera nya funktioner, och Mac Rumors har sammanställt en lista över de största nyheterna. Bland annat märks en ny widget för appen Videor i det nya Notiscenter som kom med #IOS 10, och en uppsättning nya bakgrundsbilder för systemet.

I appen Meddelanden har en helt ny helskärmseffekt tillkommit som kallas Celebrate, och i appen Musik går det nu att sortera spellistor bland annat utifrån datum och typ. Det finns nu också ett alternativ att automatiskt meddela en ICE-kontakt när nödsamtal används från enheten. För kameraappen finns nu en inställning att behålla kamerans inställningar, så att att den exempelvis alltid går in videoläget eller med ett filter aktiverat när appen öppnas.

För älskare av emojisymboler erbjuder IOS 10.2 flera nya symboler från standarden Unicode 9. Bland annat finns nu clown, bergsgorilla och avocado som symboler liksom en hel del nya yrken så som mekaniker, advokat, kock och bonde. Många av de befintliga emojisymbolerna har också fått ett lite nytt utseende.

Det finns inget datum när en skarp version av IOS 10.2 kan släppas, men Apple brukar som regel skicka ut ett antal betaversioner innan det är dags. Den som redan nu vill prova kan dock anmäla sig till Apples betaprogram.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.