Lenovo visar upp X1 Carbon och X1 Yoga

Lenovos visar upp sina senaste ultraportabla enheter, och bland nyheterna märks bland annat USB Type-C med stöd för Thunderbolt 3.

Elektronikmässan #CES är nu i gång, och ett stort antal tillverkare trängs på mässgolvet för att visa upp sina nyheter. En av dessa är #Lenovo, som presenterar uppdaterade versioner av sin ultratunna bärbara dator Thinkpad X1 Carbon och hybridenheten Yoga X1.

X1 Carbon lanseras nu i ett utförande med färgen silver jämte den tidigare svarta, och har dessutom krympts något jämfört med föregående modell. Carbon väger nu 1,1 kilo men behåller sin 14 tums bildskärm med upplösningen 1080p.

Därutöver har X1 Carbon nu utrustats med Intels Kaby Lake-processorer och två USB Type-C-anslutningar med stöd för Thunderbolt 3. Kvar finns också två USB Type-A för att ansluta äldre enheter, och en fullstor HDMI-utgång. USB Type-C används också för att ladda upp datorn, och Lenovo utlovar upp till 15 timmars batteritid på en laddning.

Yoga X1

Den nya versionen av hybriddatorn Yoga X1 får också upp till 15 timmars batteritid och även ett antal nya funktioner. Yoga X1 har nu en fingeravtrycksläsare med stöd för betalning via Paypal. Om detta kommer fungera i Sverige vet vi inte ännu, då vilka regioner som stöds beror på Paypal.

Yoga X1 har också fått en bättre tillhörande penna, som förvaras och laddas inuti datorn när den inte används. Liksom tidigare fälls också tangentbordet in i enheten när den används som surfplatta, men nu ligger tangenterna platt mot datorn istället för att sticka ut som tidigare.

Yoga X1 får också USB Type-C med stöd för Thunderbolt 3. Lenovo erbjuder dessutom en tillhörande dockningsstation med ytterligare anslutningar. Både X1 Carbon och X1 Yoga blir tillgängliga i februari.