Razer köper mobiltillverkaren Nextbit

Razer köper mobiltillverkaren Nextbit, som slutar sälja sin molnanslutna mobiltelefon Robin men lovar framtida produkter.

För ett år sedan väckte mobiltillverkaren #Nextbit viss uppmärksamhet med sin telefon Robin, som erbjöd automatisk uppladdning till molnet. Systemet flyttar automatiskt filer från det lokala lagringsutrymmet på 32 gigabyte till molnet och tillbaka igen vid behov.

Nu meddelar Nextbit att de blivit uppköpta av tillbehörstillverkaren #Razer för en icke angiven summa. Köpet innebär att Robin-telefonen slutar säljas, men företaget utlovar support för befintliga telefoner i sex månader. Vad som därefter kommer att hända med molnlagringen är oklart.

Det är inte första gången Razer öppnar plånboken. Förra året köptes THX, som utvecklat kvalitetsmärkningen för ljud och bild med samma namn. 2015 köpte Razer också upp Ouya, som tillverkade en spelkonsol med operativsystemet Android. Hårdvaran lades ned, men Razer förvärvade mjukvaran.

Nextbit uppger att de kommer fortsätta sin verksamhet som en fristående divison inom Razer, med fokus på "unik mobil design och upplevelser".