Lenovo släpper budgetversion av Yoga Book

Lenovo satsar på en ny och enklare variant av Yoga Book, som saknar flera funktioner men lockar med ett billigt pris.

I september stod #Lenovo för IFA-mässans mest intressanta produkt med sin tunna hybriddator Yoga Book. Den tunna plattan bjöd på spännande finesser så som en kombinerad rityta och virtuellt tryckkänsligt tangentbord.

Nu följer Lenovo upp med en alternativ version av Yoga Book, kallad Yoga A12. Jämfört med föregångaren är det en produkt med större bildskärm, men mer begränsad vad gäller prestanda och valmöjligheter. Den största begränsningen är att det inte finns något stöd för penna och ritfunktioner. Operativsystemet är den här gången endast Android, istället för att välja mellan Windows 10 eller Android som går att göra med Yoga Book.

Prestandamässigt har A12 en Atom x5-processor på insidan, men har bara 2 gigabyte primärminne och 32 gigabyte lagringsminne jämfört med Yoga Books 4 respektive 64 gigabyte. Batteritiden är på upp till 13 timmar. Vad gäller pris hamnar förmodligen Yoga A12 helt rätt för många – produkten börjar på 299 dollar vilket motsvarar drygt 3 000 kronor med moms.

Lenovo Yoga A12 kommer i två färger; Gunmetal Grey eller Rose Gold. Säljstart blir 8 februari, men det är just nu oklart om detta även gäller svensk lansering.