Apples nya Campus byggt i Minecraft

Minecraft-spelaren Alex Westerlund har gjort en exakt kopia av Apples nya huvudkontor i Cupertino som planeras stå klart under 2017.

#Apple har under många år jobbat på sitt rymdskeppslikande nya huvudkontor i Cupertino som beräknas stå klart under 2017. Nu har Minecraft-spelaren Alex Westerlund gjort en kopia av komplexet i spelet #Minecraft.

Än så länge har det enligt Westerlund tagit 232 timmar att komma dit han är nu, vilket han uppskattar som halvklart. Projektet har pågått under ett år och han har använt sig av ritningarna samt topografiska kartor över området för att kunna få en så korrekt kopia av originalet som möjligt. Westerlund skriver i ett inlägg på Planet Minecraft att han fick den galna idén att försöka bygga världens rundaste, ickelinjära campus i ett spel som är baserat på fyrkanter.

Hela skapelsen är gjord för hand av en person utan mods eller annat. Huvudbyggnaden består av 469 byggnadsblock från sida till sida. Enligt Westerlund är det en exakt kopia över komplexet, varje träd och buske är noga placerat för att efterlikna originalet.