Apple väger ord på guldvåg

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

The language of Apple: the company’s word choice and why it matters

Det är inte bara vad man säger, utan också hur och med vilka ord. Intressant text av Charlie Custer.

#nyhetstips

Självklart. Det är skrivna manus framtagna och redigerade i veckor. Lästa på pronter under sändning.
Så här gör alla i USA - inte bara företag utan en hel del underhållning också som verkar spontan och ad lib. Och politiker så klart.
Man jobbar på samma sätt vare sig det är Vita Husets Address To The Nation eller ett storföretag som ska kränga en pryl.
För många europeer - framför allt i lilla Svedala - är det svårt att fatta hur långt indutrialiseringen och formaliseringen av media har kommit i USA - det var storindustri redan på 50-talet. Jag ser det som ren och skär professionalism och det är en fröjd att jobba med media i USA. Att försöka applicera deras professionalism i Sverige är dock i det närmaste omöjligt - än så länge. Man säger att man är impad av USA's mediaflöde rent professionellt - att man undrar hur dom kan vara så klockrena om och om och om igen - hur allt verkar vara en maskin...ett urverk och ändå hålla så högt produktionstempo. När man förklarar att det höga produktionstempot är just ett resultat av maskinen och presenterar vad som måste göras för att vi också ska upp till den nivån; då baxnar man och är inte med längre :-D. Det krävs så hög precision och ansvarsfullt personligt åtagande av ALLA oavsett minsta detalj och funktion i kedjan...att ingen vill göra på det sättet. Man kan inte ens komma för sent en minut! Man måste leverera ALLT man sagt att man ska leverera - i tid! Man måste klocka sina manus och dom får inte spränga tidsvallen!
Funkar inte här. Vi vill ha det mysigt och elastiskt. Och så kanske man måste vabba så man kanske inte kan komma allas när det är Code Red "Code Red" verkar inte finnas i Sverige förresten - allt blir som det blir...
Nu babblar jag inte om The Big Bizniz i vårt land - som t.ex. Mello och många idrottsevenemang - där råder amerikansk produktionskultur så det ryker om det. Annars blir det inget alls eller total katastrof.

1
Bevaka tråden