Doping och rekord och medaljer

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Läste just lite på Aftonbladet om Marion Jones, där Mats Wennerholm skriver att alla medaljer borde lämnas tillbaka. Detta har jag alltid tyckt och det är väl ändå ganska märkligt att en som är dömd för doping kan få behålla rekord och medaljer från andra mästerskap än det som man åkte dit på.

Har man inte bevisat att man inte går att lita på? Har man gjort det nu så har man säkert gjort det förut vilket ju påverkat träningen tidigare i karriären. Åker man dit borde allt man har noterat i rekordlistorna strykas, från knattetävlingen, juniormästerskap och varenda tävling man någonsin deltagit i.

Tänkte på detta när Susanna Kallur sprang så nära Ludmillas svenska rekord. Ludmillas svenska rekord?! Hon är ju en dopare... två gånger om i olika sporter! Jösses vad trist det måste vara att tvingas slå ett sådant rekord.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-08-21 00:30

Det går inte att skriva om historieböckerna. Man kan "ta tillbaka" medaljer och rekord och titlar, men i realiteten så finns allt redan dokumenterat i tusentals böcker, miljoner tidningar, på miljarder pappersark och webbplatser och muséer och Gud vet allt. Man kan inte be dom trycka om alltihop. Så om man "tog tillbaka" så skulle snart ingen veta vad som är sant till slut. Tråkigt, men så är det.

Däremot är det otroligt att idrottsorganisationerna inte tydligt visar att någon har blivit ertappad som dopare. Hon den där f.d. längdhoppstjejen som kommenterade under friidrotts-EM sa att idrottsmän och -kvinnor som ertappats och sedan fortsätter tävla borde få ha en röd pajasnäsa. Hon utvecklade det lite bättre och mer seriöst senare och menade att det skulle stå tydlig i tävlingsprogrammet på nåt sätt, och dom borde även tvingas ha ett särskilt kännemärke på sig så att publiken fattar.

Kan inte fatta att personer som åker fast för doping bara blir avstängda i några år. Livstid borde vara en självklarhet!

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-08-21 08:52
Ursprungligen av Kristofer:

Kan inte fatta att personer som åker fast för doping bara blir avstängda i några år. Livstid borde vara en självklarhet!

Njaee.....det är nog bra att dom har lite latitud på straffen. Som alltid är världen mer komplicerad än vad man tycker vid en hastig blick.

Det är ju lite skillnad på om någon en dag tagit ett piller i akt och mening att bota huvudvärk ovetande om att pillret kanske innehåller nåt mer än acetylsalisysyra, ibuprofen eller paracetamol och någon annan injicerat steroider, blod-dopat sig och använt andras piss vid tester.

I båda fallen är det ju doping. Huvudvärkskillen SKA ta reda på vad medicin innehåller innan han stoppar det i sig, så det ÄR hans ansvar. Den andre är ju en planerande skurk som medvetet och länge använt otillåtna medel.

Man ska nog inte dra dom över en kam. Men ALLA som ertappas och tävlar igen efter ett tag borde ju tvingas visa att dom fuskat. Genom att bära en särskild t-shirt från tiddliboom.com t.ex.

1
Bevaka tråden