Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Trigg-modul

Tråden skapades och har fått 12 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2002-12-22 12:39

Vad finns det för trummoduler/trummaskiner.etc med triggingångar?
Jag ska skaffa ddrums och vill använda samplern som ljudkälla och lira in i cubase, det ända som krävs är 5 eller fler triggingångar och midi ut och att priset är så lågt som möjligt.

Alesis D5.. det var den dom snackade om nar jag fragade precis samma sak pa slagverket for ett par dagar sen. D4:an skickade tydligen inte ut midi efter triggarna : Later konstigt.. men det kan ju va sa faktiskt

DM5 heter den (petig eller?). Går att få för drygt 2000:-, trevlig burk.

Yamaha RM50 har också trig vill jag minnas (använde dom dock aldrig så dubbelkolla)m såle min för 1200:- tror jag. Också ganska trevlig.

det verkar finnas bade d5 och dm5.. ingen aning om vad som skiljer.. och jo.. jag brukar va ganska petig me just sant

Sitter själv på en DM5 som jag är väldigt nöjd med. Dock har jag hört av folk som trummar att triggingångarna verkligen suger. Har ingen erfarenhet själv av det, men det var anledningen till att killen jag köpte den av sålde den till mig. Kan vara värt att kolla ordentligt innan en investering för det syftet.

DM5:ans triggingångar är helt ok... Det hela handlar om att ställa in känsligheten rätt. Dock är det ju svårt att få det att låta bra om det är en mycket dynamisk trummis med mycket "ghost-notes" och annat trams.

Men vid raka komp och annat spel så ska den nog funka kanon. Det beror ju till stor det på vilka samplingar du använder till slutresultatet också. Ska ju gärna vara multisamplade trummor...

Och jo, visst finns det en D5 oxå! Och för nå´t år sedan kom även en DM Pro, med utökat ljudbibliotek och lite andra småfinesser...

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2002-12-22 18:59

Tack, jag har för mig att det fanns en yamaha trummaskin med trigg ingångar typ R-nånting, fast tydligen så är det inte alltid att dom även sänder midi och det är ju det jag ska ha den till. Alesis D-serie är nog lite dyr hade tänkt mig det billigaste som finns, förut såg jag en Akai s-900 med triggingångar det skulle vara det allra bästa.

mm.. sampler med triggingångar måste va det klart bästa! Om triggingångarna är bra dvs..

Läste att det INTE finns någon D5, men många refererar felaktigt till DM5 som D5. Fast någon kanske sett en D5 på riktigt, vad vet jag. Jag kan ju ha fel även om det är svårt att föreställa sig det.

Nja... lite fel ute var jag visst... Real Parakeet, du har naturligtvis helt rätt!!! Det finns ingen D5.

Kolla gärna länken här: http://www.hartdynamics.com/modules/

Där kan ni se vad alla modulerna är utrustade med.

Kan tillägga att jag numera har en DM Pro, som jag gillar riktigt mycket. Fick den för 4900:- och det är den nog nästan värd. IOFS bara en specialiserad rompler, men ändå...

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2002-12-22 22:12

Jag mailade på en D4 annons, 900 skulle den kosta har förmodligen redan sålts men bäst att testa. Sänder alla i D-serien midi från trigghålen?

1
Bevaka tråden