Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ten Technology naviPod

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

<div align=left><i>FOTO: Mats Björnström</div></i>

Använder du din iPod kopplad till stereon eller kanske i bilen? Orkar du inte sträcka dig för att byta låt eller höja volymen? Då är naviPod något för dig.

Ten Technology har tagit fram en simpel och välfungerande fjärrkontroll för tredje (senaste) generationens iPod. Paketet består av en rund fjärrkontroll, IR-mottagare och ett stöd i metall som monteras på IR-mottagaren.

Installationen är busenkel - tryck in IR-mottagaren i iPodens översida och sen är du klar att köra igång. Inga inställningar behöver göras utan iPoden börjar lyda kommandon ifrån fjärrkontrollen omedelbart. Benställningen i metall är valfri och kan enkelt tas bort om den är i vägen. Ställningens huvudsakliga funktion är att vinkla iPoden i nästan vertikalt läge så att fjärrkontrollen kan nå IR-mottagarens öga - dessutom kan du ju se skärmen lättare om du är någorlunda nära.

IR-mottagaren har hörlursutgång på baksidan för anslutning till exempelvis stereo (iPod:ens inbyggda används ju för själva mottagaren).

Fjärrkontrollen har dom viktigaste funktionerna: Play, pause, stop, möjlighet att hoppa framåt och bakåt i låtordningen samt en volymkontroll. Fjärrkontrollen är är väldigt lätt och har god IR-räckvidd. Den är helt rund vilket inte är ergonomiskt optimalt eftersom det kan vara knepigt att hitta vilken sida som ska peka framåt utan att titta på fjärrkontrollen.

Kvalitetskänslan är mycket god och vi har inga anmärkningar på funktionen - den uppfyller alla våra önskemål. I kombination med Altec Lansing inMotion har vi plötsligt fått en komplett ministereo som fungerar fint på exempelvis kontoret - dessutom är den lätt att ta med sig.

Information
Tillverkare: Ten Technology
Svensk distributör: Macoteket
Beskrivning: Fjärrkontroll för senaste generationens iPod.
Pris: 449 kr exkl moms (561 kr inkl moms) hos Macoteket. 400kr exkl moms (500kr inkl moms) på AppleStore

Omdöme:
+ Snygg och välfungerande
- Dyr

En trevlig kompanjon till din iPod. Hade varit en solklar femma om den varit en hundralapp billigare. För den som redan satsat på en 40GB iPod är kanske priset inte ett problem?

Distribueras även av Network Innovation.
En grej som jag saknar är knappar för att byta spellista. som det är nu måste man först välja spellista på iPod:en för att sedan bara kunna byta spår på navipod:en

funkar navipoden till minipoden också eller? eller finns det någon alternativ kontroll, där man kan styra minin från tvärs genom rummet??

Ursprungligen av robbie:

funkar navipoden till minipoden också eller? eller finns det någon alternativ kontroll, där man kan styra minin från tvärs genom rummet??

Den funkar med mini men då kkommer den vara på sidan. Du vet minin har ju utaget lite på sidan

1
Bevaka tråden