Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av Sennheiser HD200

Tråden skapades och har fått 28 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/hd20..." border="1" />

Vi testar ännu en "större" hörlur från Sennheiser. Denna lur kan vara intressant för iPod-älskare i och med att den har vita kupor.

HD200 är en lätt lur med stora kåpor som omsluter öronen. Kåporna är vita. Sladden går att ta loss från lurarna.

Bågen är lite för kort för mig, jag har ett ganska högt huvud. Detta bör dock inte vara något problem för de flesta. Efter en stunds användning blir öronen varma. Jag antar att detta fenomen är oundvikligt, men det är ändå värt att nämna.

Sladden är som sagt löstagbar. Det är en bra funktion om du råkar fastna med sladden någonstans. Då lossnar kabeln istället för att gå av. Men tyvärr glappar sladden i själva kåpan. Irriterande.

Ljudet då? Dessa lurar gör något konstigt med ljudet. Det låter som när man slår på "super surround" på en billig ministereo. Ljudet blir odetaljerat och oskarpt. En konstig rumskänsla infinner sig. Det ska dock sägas att lurarna har en kraftig bas.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/hd20..." border="1" />

Dessa lurar är slutna, så de ska isolera från yttre ljud. Och visst gör dom det, till en viss gräns. Men jag skulle inte säga att det är kraftig isolering. Dessa lurar har ett impedanstal på 64 Ohm, men det går ända att få ur en ok volym ur iPoden. Om du använder något av de många iPod-program som finns, t ex goPod, kan du ta bort volymbegränsningen på iPoden. Då kommer du att få en fin volymstyrka.

Det ska sägas att det är en väldigt skillnad i ljud mot en annan sennheiser-lur i precis samma prisklass, hd497. Och det har varit problem med test-exemplaret av hd200 i det att sladden till lurarna glappar hela tiden. Så intrycket av denna lur blir inte särskilt positivt.

<b>Sammanfattning</b>
Dessa lurar är vita, lätta och ger en känsla av kvalitet. De är slutna och isolerar från yttre ljud. På de lurar jag provade glappade sladden konstant. Ljudet är odetaljerat med en OK bas. De fungerar med din iPod, men om du inte bara älskar vitt och behöver en sluten lur rekommenderar jag något annat, t ex Sennheiser HD497.

-
* Otydligt ljud
* Sladd som har tendens att glappa

+
* Kraftig bas
* Den vita färgen passar fint med iPoden

<img src="http://99mac.se/testlabbet/pics/logo/web/test..." border="1" />

Fakta från Sennheiser

Hd200 på pricerunner (F n billigaste pris 547 kr.)

Tack till Sennheiser som bidrog med lurar för test!

dom här har väl blivit allmänt hyllade? jag har den svarta varianten och måste säga att jag gillar dom skarpt förutom storleken, vågar ine visa mig utomhus med domhär

Jag kan bara jämföra med hd497, det är en väldig skillnad i ljud... Sen har ju alla en personlig smak.

  • Medlem
  • 2004-11-22 07:41

Testa Sennheiser 650 istället. Om du får dåligt ljud med dessa så det troligtvis fle på iPoden.

  • Oregistrerad
  • 2004-11-22 09:00
Ursprungligen av MP:

Testa Sennheiser 650 istället. Om du får dåligt ljud med dessa så det troligtvis fle på iPoden.

Eller testa andra lurar. Verkar fastnat på Shure och Sennheiser. Byt till Sony nu!!

//C

Ursprungligen av MP:

Testa Sennheiser 650 istället. Om du får dåligt ljud med dessa så det troligtvis fle på iPoden.

Ingen Mp3-spelare orkar driva ett par HD650 på ett bra sätt. Man behöver en hörlursförstärkare. Dessutom är de hörlurnarna knappast mobila ...

Däremot skulle jag vilja se ett test av de betydligt mer lättdrivna Grado SR60 ...

  • Medlem
  • 2004-11-22 10:24

Vilken uppenbarelse. Alltid trott att HD200 var klockrena i ljud... Tycker själv att de inte är alltför stora, men det är kanske en smakfråga. Jaja, bra test.

  • Medlem
  • 2004-11-22 11:12

Dom är ju snygga iaf

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2004-11-22 11:31

Jag har ett par, men jag måste säga att jag inte alls håller med dig i recensionen. Jag gillar ljudet och formen skarpt. Dessutom sitter dom väldigt skönt över öronen och är regntäta

Det verkar som att min bedömning skiljer sig från vissas. Men jag kan ärligt säga att jag tycker att HD497 ger mycket mer ljud för pengarna.

Det är inget fel på min iPod. Jag testade lurarna med min hemstereo, men det blev samma sak.

Som alltid gäller det att bygga sig en egen erfarenhet av lurarna. Prova själva!

Jonasy: Ja, jag vill också testa Grado SR60. Jag har mailat Grado två gånger, ska försöka jaga dom lite mer.

Jag tycker att HD200 är utmärkta lurar. Jag har haft dem i fyra år eller så utan problem, och de funkar fint både med iPod och med hemmastereo, även om ljudet i iPod blir något lägre än jag skulle vilja ha.

(Och så tycker jag att det är lite taskigt att ge minus för en glappande sladd, eftersom detta knappast är ett problem som existerar hos alla exemplar, även om man naturligtvis kan hävda att det är klantigt av Sennheiser att skicka ut trasiga exemplar för recension...)

  • Medlem
  • Sundbyberg
  • 2009-08-20 18:38
Ursprungligen av Erik Svansbo:

Som alltid gäller det att bygga sig en egen erfarenhet av lurarna. Prova själva!

för en fattig student som undertecknad så är det lite svårt att "prova" när man talar om hörlurar för upp emot 900 spänn

Jag som tom rekommenderade dem..
Vilket uselt musiköra jag måste ha med slutna lurar.

till en nätt mp3spelare kan man inte gå runt och se ut som ett ufo. men för hemmabruk är sådana hörlurar ett bra köp.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2004-11-24 16:01
Ursprungligen av Fatale:

till en nätt mp3spelare kan man inte gå runt och se ut som ett ufo.

Nä herregud, vad skulle folk säga.. :rolleyes:

  • Medlem
  • Mark
  • 2004-11-22 17:31

Jag köpte mig ett par hd 280 pro dom är visserligen större än 200, men grymt sköna och underbart ljud tycker jag, har ett ganska högljutt jobb så dom passar utmärkt, med tanke på att dom filtrerar bort 32db av omgivningsbullret.

Jag måste hålla med Erik.

Jag testade dessa lurar för ungefär ett år sedan. Jag var ute efter ett par lurar för mellan 600-800 kr
Gick runt på flera ställen och testade och kommer så väl ihåg när jag hittade mina HD 497. Provade dom mest av misstag och som referens till ett par dyrare lurar. Jag tyckte de var ganska fula och tänkte för mig själv: Dom här lurarna låter förmodligen sämre och då får jag bekräftat att det är bättre att gå upp en prisklass!!!
Till min stora förvåning märkte jag snabbt att ljudet var mycket bra. Kanske inte bättre men helt klart i klass med dyrare lurar. Dom har en otrolig förmåga att ej låta grötigt i något register. Det som möjligen saknas är en tung subbas men i mitt tycke är detta bara ett plus!
Då tänkte jag: Fan, om dom här lurarna låter såhär bra hur bra kommer inte dom snygga vita och lite dyrare HD200 låta det får nog bli dom för HD497orna är ju så fula? Men sen kom lyssningen och då var det bara att tänka om.
- Ska jag köpa ett par fula lurar som låter grymmt bra eller ska jag slå till på de mycket snyggare HD200 som låter väldigt instängda och "blurrar" mycket i det låga mellan registret?

Det blev dem mycket fulare HD497orna och jag ångrar mig inte en minut.

Det ska sägas att de är fruktansvärt lågdrivna samt att det sitter som små pluggar till varje kåpa som skyddar lurarna från att man skall trampa loss kabeln och få dom förstörda!
Gå gärna in och lyssna själva och kom med egna slutsatser

  • Medlem
  • 2004-11-23 10:49

En fråga till Erik.

När du testar lurarna tar du dom direkt från kartongen och börjar poppa eller spelar du in lurarna först?

Enligt min erfarenhet kan ljudet skilja sig ganska mycket mellan ett par splitter nya mot ett par väl inspelade lurar. Mellanregister och diskant brukar förbättras och kännas mer naturlig efter att luren fått jobba ett par timmar.

Själv har jag alltid sätt på en rockplatta på repeat med medelhög volym i ett dygn lr så när jag köpt nya lurar. Efter det har ljudupplevelsen alltid blivit bättre.

underbara HD200

Mina HD200 har varit med i 4 år nu och jag är så sjukt nöjd, både när man e med ipoden, spelar på datorn eller har dom hemma i arcam förstärkaren är de underbara...

Hallå!

Jag har inte "spelat in" några hörlurar. Men jag har hört att det ska vara bra.

ett tips köp de inte... de är inte värt de

Jag skulle gärna gå runt och se ut som ett ufo om ljudet motiverade det... Då mår man så bra så man skiter i allt. Har precis fått etymotic er-4 och dom sticker ut som pinnar ur öronen... Men jag är villig att ta det.

Jag har HD200 och jag måste säga att jag tycker dom är grymma. Att testexemplaret glappar i kontakten i hörluren måste vara ett fabrikationsfel, för det för inte mina, absolut inte. Sedan så måste jag säga att dom låter mycket bra. Har inte jämfört mot några som nämns i tråden, men både från Philips och Koss och av dessa låter HD200 bäst. Sedan passar dom till iPoden och mycket bra...

Ville bara säga detta!

Hd590!

Jag har ett par Sennheiser HD590-lurar. De piskar orkstock, men kostar nästan lika mycket som en iPod. Men jag ångar inte köpet!
Priset på lurarna kanske förklarar varför jag inte har någon iPod...

  • Medlem
  • Sundbyberg
  • 2009-08-20 18:41
Ursprungligen av erikohman:

Jag har HD200 och jag måste säga att jag tycker dom är grymma. Att testexemplaret glappar i kontakten i hörluren måste vara ett fabrikationsfel, för det för inte mina, absolut inte. Sedan så måste jag säga att dom låter mycket bra. Har inte jämfört mot några som nämns i tråden, men både från Philips och Koss och av dessa låter HD200 bäst. Sedan passar dom till iPoden och mycket bra...

Ville bara säga detta!

haha, kanske snarare är ett fall av "storföretags-girighet" än produktfel:P

Hälsning

Hej, jag är ny på forumet.
Är det någon som har bra tips om hörlurar till ipod?
Gärna små och lätta men med kanonljud.

  • Medlem
  • 2006-01-30 21:03

nja... att ett par hörlurar skulle vara sämre för att medföljande sladd glappar känns lika sannolikt
som att alla grannar är puckon, bara för att min är det...

Mina HD200 är kanon, de har klarat sig genom många stormar, låtit mkt bra under många och långa tunnelbaneresor och aldrig låtit sämre än ljudkällan levererat.

jag vet, mossigt att tjöta om gamla tester, men jag kände att "fel lurar dissades"...

Har Ett par Skullcandy G.I (syns på min avatar) testa dem sj tycker jag att de äger!

  • Medlem
  • 2006-11-12 23:10

Har också HD200 och förstår inte hur du kunde dissa dem så hårt!.

Visst alla har olika ljudidéal men att säga att de låter piss är ren lögn. Det är bra lurar, du måste fått ett kasst exemplar av någon anledning. Ja tycker det är fetgoa lurar som levererar bra på all musik. Dock tycker ja de låter bäst på elektronisk musik pga den något popiga ljudkaraktären.

Hur som haver så bör man prova dessa lurar om man vill ha nått i denna klass. Kanske gillar du dem eller så hatar du dem...Men låter illa gör det fan inte ;).

1
Bevaka tråden