Ehm...nej.
Så talar en person som inte kan ett endaste dugg om öl Däremot så krävs det nog lite mer kunskap och intresse för att sätta sig in i det, till skillnad från allehanda rödtjuts-connoisseur hemma i sofforna.
Jag vet det finns öl av alla de slag, i vissa områden går det tre bryggerier per by. Men här kring så är det mest Koff, Karhu, Karjala som går åt, ni vet äkta mellanöl kring 4,5%. Starköl ligger ju där kring 6% uppåt.
I en bastu dricker man öl för att släcka törsten, en frusen vodka som matdryck, och en HK Sininen tillrädd på bastun, och en stark senap. Svart Turun sinappia (Åbo senap) är minimum.
Då blir det en lyckad bastukväll.
Ett trick när man tillreder korv på bastu ugnen, ifall man vill slippa att fettet rinner av och börjar luktar från ugnen. Låt korven ligga kvar i paketet sätt lite vatten på. Bör vara ett paket som man kan ha vatten i, typ denna http://kampanjat.hookoo.fi/files/tiesydameen/....
Bara att fylla mitten med vatten.
Kanterna skrynklar sig lite men annars hur bra som helst, ingen folie behövs. Kasta på vatten på ungnen medan man bastar så kommer ny kallt vatten på.