Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

LG:s 5K-skärm har problem med routrar

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Apple rekommenderar LG:s nya 5K-bildskärm till sina nya bärbara datorer, men skärmen klarar inte att vara i närheten av en router så bra.

Läs hela artikeln här

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2017-01-31 15:51

"Spännande" problem. Vet man om felet ligger hos Apple, LG eller Thunderbot 3-standarden? Thunderbolt hade när det kom problem med vissa mobila frekvenser. Vi hade en kille på kontoret med sin, typ, iPhone 4s på sin Pegasus disk där när det ringde slocknade Thunderbolt-skärmen kopplad till denna disk och disken matades ut från datorn.

"Felet" skulle jag gissa i att man inte tänkt på i standardiseringsarbetet eller tagit verkhöjd för den här typen av störningar när frekvenserna kryper uppåt. Med HDMI tog man med Premium High Speed-certifieringen för kablage fram en kvalitetssäkring: ”We also foresee how higher bandwidth can result in increased EMI emissions, which can cause interference with wireless signals in home theater devices.” Enligt officiella hemsidan. http://www.hdmi.org/manufacturer/premiumcable...

Förmodligen har dom fuskat lite med EMC-testerna för denna skärm, det borde annars dom ha upptäckt och då vidtagit åtgärder så som att kapsla in känsliga komponenter.
Jag hade lämnat tillbaka skärmen iaf.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2017-02-03 15:12

I Thunderbolt 1 fallet stöttes problem på med frekvenser i mobila nätet som nyttjas i Europa och därmed kan ha missats vid utvecklingen. Men om en enhet idag får problem med "standarder" som trådlöst WIFI är det illa.

1
Bevaka tråden