Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

G5 2GHz-ägare se hit

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Är det nån mer som har jämfört prestanda med P4-datorer? Har gjort jämförelse hemma med tre soft-synthar: Reaktor 4.1.3, Moog Modular 2.0 och Tassman 4 och förvånansvärt nog kunnat konstatera att g5:an inte håller måttet vad prestanda anbelangar, både grafikprestanda och processorbelastning är påtagligt sämre med g5:an. Tex en patch i Moog modular som tar 8-9% processorbelastning i P4 3.2GHz prescott tar 14-16% med G5:an, Reaktorn suger också mer prestanda och har påtagligt segare grafik i G5:an, även tassman tar mer processorkraft i G5:an. P4 ger bra prestanda trots att programmen bara tycks använda en av P4:ans två processorer (inbyggda i samma processorkapsel), ser i alla fall ut så när man tittar på processorbelastningen, bara ena processorn ger en graf som är högre än 0, på G5:an tycks båda processorerna användas, åtminstone ser det ut så på graferna i aktivitetskontrollen Är alla program illa anpassade, eller är G5:an en bluff? Funderar starkt på att gå tillbaka till Wintel igen.

Gå gärna tillbaka till wintel, ingen bryr sig.. trådar som heter "mitt datapc snabbare än ditt datamac" är tämligen ointressanta, och dom brukar bara urarta.

Dom flesta kör väl mac för Operativsystemet, får man prestanda på köpet är de bara ett plus.

  • Medlem
  • Alvesta
  • 2004-09-30 22:03

Måste rätta dig lite här: Pentium 4 innehåller _inte_ två processorkärnor! Nyare P4 använder sig av en teknologi kallad HyperThreading, vilken gör att du får två logiska processorer synliga för systemet trots att det bara sitter en i datorn. P4 kan för övrigt inte avnändas i flerprocessorkonfiguration över huvud taget.

Hur pass snabb datorn är beror väldigt mycket på vilket program du kör. Vissa program är mer optimerade för en plattform, vissa för en annan. Så var det med det

Gå tillbaka till Windows igen om det passar dig, men jag tror inte din P4 är lika snabb och alert när du dragit igång brandväggar, virusskydd och fått den uppfylld med 372 spyware.

Ursprungligen av bruksarn:

Tex en patch i Moog modular som tar 8-9% processorbelastning i P4 3.2GHz prescott tar 14-16% med G5:an

Eftersom du har dubbla processorer så räknas processorbelastningen till 200%. Vilket innebär att Macen använder mindre processorkraft än din P4. I övrigt har jag inget att tillföra ditt inlägg.

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2004-09-30 22:22

Kör Logic 7. Kan väl köpas om någon månad. utnyttjar dubbal G5. eMagic har alltid varit duktiga (även innan Apples uppköp) på att utnyttja PowerMac.
Vet inte vad du kör nu eller vad du har för krav, men Logic 7 är ju det klart mest prisvärda paketet på marknaden. Troliggtvis det bästa också om man bortser från ProTools.
¨

Ursprungligen av bruksarn:

Är alla program illa anpassade, eller är G5:an en bluff? Funderar starkt på att gå tillbaka till Wintel igen.

De program du använder är ju inte de bäst anpassade till G5an. Sen så beror det ju lite vilket grafikkort du har i G5an och övriga inställningar. Dessutom visar sig G5s starkaste sidor när du har massor av minne installerat och kör mängder av program och plugins samtidigt , då steker den i princip alla PCs.

ingen gnälltråd...

Ingen gnälltråd även om kanske tonen andas lite gnäll. Skulle dock gärna vilja ha en diskussion med G5-ägare som är fd. Intelanvändare hur de upplever prestandan, G5 köper man knappast bara för att få Os X, utan för att få en mycket snabb dator. Ska lägga in Cubase Sx2 på PC och se hur det funkar vs. Macen.

Ps.
Känner till hypertreading, hade bara inte lust att dra hela historien...

1
Bevaka tråden